Witamy Serdecznie na forum zrzeszającym fanów motoryzacji ziemi Tyskiej i Okolic, okupujących Parking na Paprach
Stały bywalec
Panie panowie brakuje MOCY , jakieś propozycje idzie wiosna wiec powoli mogę zaczynać , dodał bym też jakiś wydech , czekam na Wasze pomysły i przypominam mam ropniaka
Świeżak
A ile nalatane?
I w jakim stanie jednostka.
Dobry "czip" piwinien cos dac. W moim jak że wielkim silniku chip daje okolo 25/30 km ( czyli z 70 robi sie 95-100km) bez ingerenci w turbine. Nie wiem jak to u Ciebie wyglada sprawa ze sprzeglem ale nie glupim pomyslem jest wzmocnienie sprzegla. W wawie jest jakis magik co wzmacnia
Ostatnio edytowany przez bart_tychy (2012-01-31 19:59:06)
bez przesady po co robic sprzeglo przeciez nie mowimy tu chyba o dwukrotnym przyroście mocy..
a co do Ciebie harbuz zalezy co chcesz a raczej ile chcesz osiagnac jak zadawalajace bedzie jakies 30 % sam chip wystarczy jesli chcesz wiecej to dolot turbo wydech i wtedy pozadny program jednak takie modyfikacje moge przewyzszyc wartosc Twojego samochodu...
PS jaki jest to TDI 90/110 czy jest to ktorys z silnikow na PD ??
Ostatnio edytowany przez jaaa19911 (2012-02-01 14:31:14)
Stały bywalec
TDI 90
chciałbym tak do 115 tylko orietuje się ktos w cennach ??
no i lekka gleba ale beż przesady
gleba to juz kwestia gustu co i jak zrobisz czy bedzie kit czy gwint czy air ride i tak bedzie malo konfortowo:PP
jak liczysz na przyrost do 115 KM chip wystarczy dodam ze przede wszystkim moment obrotowy silnika zdecydowanie podskoczy auto stanie sie elastyczniejsze i oszczedniejsze
Nie jestem w stanie Ci niestety powiedzieć gdzie w okolicach tychow jestes w stanie zrobic taka modyfikacje jednak mam znajomego ktory posiada passat b5 tez seryjnie tdi 90KM i zakupil jakis rok temu cos takiego http://allegro.pl/chip-tuning-1-9-tdi-9 … 23332.html mimo moich wczesniejszych opini na temat takich wynalzkow po przejazdzce ta "dziewiedziesiatka" zmienilem zdanie
Świeżak
w ProAudio robia chip tuning. Jednak lepszy jest power box
Świeżak
no maja.... na miescie jak sie przejada to moja ;d na wilkowyjach jest hamownia z tego co wiem i w chip tuning sie chlopaki bawia. ale nie jest pewien na 100%